פיטורים בהריון

אחד החוקים המרכזיים הקשורים לזכויות נשים בעבודה הוא האיסור על פיטורים בהריון, במיוחד כאשר ההיריון עצמו הוא הגורם לכך. היום הדבר נראה לנו מובן מאליו ממש אך לפני כמה עשרות שנים מעסיקים לא היססו לפטר אישה בגלל הריונה או לא לקבל אישה לעבודה רק מסיבה זו. למרות המודעות הגבוהה לכך היום, עדיין יש מעסיקים שמפלים נשים בהיריון, או מפטרים אישה בהיריון אך מוצאים דרך מתוחכמת יותר לעשות זאת. בכל מצב בו מישהי חושדת שפוטרה או הופלתה בגלל הריונה חשוב לא לוותר ולפנות אל עורך דין לענייני עבודה שיבחן את המקרה ויאמר האם ניתן להוכיח שהמעסיק פעל באופן לא חוקי.

פיטורים בהריון
קרדיט – freepik

האם יש מקרים בהם פיטורים בהריון מותרים?

פיטורים בהריון הם אסורים כל עוד ההיריון הוא הסיבה לפיטורים. עם זאת, במקרה בו האישה עבדה פחות משישה חודשים במקום העבודה מותר למעסיק לפטר אותה כל עוד יש סיבה מוצדקת לכך, וזאת ללא קשר לדבר הריונה. לעומת זאת, כאשר המדובר בעובדת המועסקת מעל לשישה חודשים, על המעסיק מוטלת החובה לפנות לממונה על עבודת נשים לקבל היתר לפיטורי העובדת וככל וינתן היתר, הפיטורים צריכים להיות בהתאם לחוק.

מהו החוק לגבי פיטורים לאחר הלידה?

לא רק פיטורים בהריון הם אסורים אלא גם פיטורים לאחר הלידה. כאשר עובדת נמצאת בחופשת לידה אסור למעסיק לפטר אותה וכך גם במשך 60 יום לאחר חזרתה לעבודה, תקופה זו הינה תקופה מוגנת. פיטורי עובדת ככל ויעשו בתקופה המוגנת הינם מנוגדים לחוק.

עם זאת, אם ישנם צמצומים משמעותיים בחברה או כמובן במצב שהעסק נסגר, המעסיק רשאי לפטר לאחר קבלת היתר בדבר הפיטורים ותשלום זכויותיה של העובדת לפי דין.

עו"ד חן דיין שלום היא עורכת דין המתמחה בדיני עבודה, בדגש על פיטורי נשים בהיריון ובכלל זכויות נשים בעבודה. היא רואה מתן שוויון הזדמנויות לנשים כמטרה חשובה והיא עושה כל האפשר כדי לסייע לנשים בעניין. מוזמנים ליצור קשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *